lauantai 11. helmikuuta 2012

Ihonhoitoa edullisesti

Tässä vähän postausta ihonhoidosta joka tietysti on kaiken a ja o. Annan tässä vinkkejä miten ihoa voi hoitaa edullisesti, eli miten minimiäippärahalla (kröhöm siis esim :D ) voi pitää huolta itsestään.

Ensinnäkin ne jotka kaikki tietävät eli:

 •    Älä tupakoi, käytä alkoholia maltilla!
 •     Juo vettä päivittäin väh. 2 l.
 •    Ulkoile, syö terveellisesti. 
 •     Vältä sokeria ja turhia hiilareita mutta älä pihtaa rasvassa sillä iho tarvitsee sitä.
 • Älä koskaan nuku meikit naamassa
 • Puhdista ja kosteutua kasvot päivittäin, huolimatta siitä meikkaatko vai et
 • Käytä omalle ihotyypillesi sopivia tuotteita (putsari, kasvovesi ja kosteusvoide + silmänympärysvoide jota täytyy käyttää aina, alkaen 15 ikävuodesta. Huomaa ettet käytä liian hoitavia, esim. anti-ageing -tuotteita mikäli sinulla ei ole ikääntymisestä johtuvia ryppyjä)
 • Satsaa meikinpoistotuotteisiin, mikäli joudut hankaamaan ihoa ja silmiä tai kasvoveden vanulappuun jää meikkivoidetta, vaihda tuotteet tehokkaampiin


  Ensimmäisenähän tärkeintä on selvittää oma ihotyyppi. Helpoiten ja varmimmin tämä onnistuu kosmetologilla, mutta osviittaa saat myös testeistä esim tämä http://www.hehkuspa.fi/articles/491/

  Valitessasi ihonhoitotuotteita on tietysti fiksuinta tehdä se kosmetologilla, mutta jos kukkaro ei anna myöten niin myös edullisemmissa tuotteissa on hyviä vaihtoehtoja.
  Sokoksen myyjät yms ovat ammattilaisia ja osaavat neuvoa sinua valitsemaan oikeat tuotteet, joten kysy heiltä apua rohkeasti. Mikäli sinulla on  rasvoittuva- tai sekaiho, käytä geelimäistä putsaria ja unhoda puhdistusmaidot. Maidot eivät välttämättä muutenkaan poista kunnolla meikkiä (esim. blascon ja grimasin pohjameikki) joten vaikka sinulla olisi kuiva ja herkkä iho, varminta on valita geelimäinen putsari ihotyypin mukaan.
  Monilla on rasvoittuvan ja sekaihon yms lisäksi myös couperosaa, joka on huomioitava tuotteiden valinnassa. Tällöin sinun on valittava herkän ihon tuotteita vaikket pitäisikään ihoasi kovin herkkänä, mutta tämä ei silti tarkoita että joutuisit tinkimään puhdistuksesta.
  Kasvovesi on myös valittava aina samasta tuoteryhmästä, kuten myös mieluiten päivä- sekä yövoiteet.

  Jos joudut tinkimään jostain, osta halpoja puhdistustuotteita. Esim. Nivealla on hyvä valikoima putsareita, ja vedenkestävän silmämeikinpoistoaineen löydät halvalla Lumenelta. Myös Rainbow:n silmämeikinpoistoaine on loistava, vaikka tuoksussa olisi parantamisen varaa.
  Älä tingi kasvovoiteista! Kun ikäsi lähentelee 25 ikävuotta, on aika alkaa kiinnittää huomiota väsymyksen merkkien pois hoitamiseen, Älä kuitenkaan käytä liian aikaisin ikääntyvän ihon tuotteita, ne ovat liian tujuja nuorelle iholle ja iho alkaa "vaatia" enemmän.
  Erittäin hyvä ja edullinen silmänympärysvoide löytyy eism. Malu Wilz -merkiltä. Tämä sopii niille jotka joutuvat valvomaan paljon ja jotka haluavat saada tuotteen halvalla ;) http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/malu-wilz-eye-control-creamsilmanymparysvoide/148853/11911/11902/10301

  Päivittäisen ihonhoidon lisäksi on myös ehdottoman tärkeää muistaa tehohoidot. Ihotyypistä riippumatta, olisi suositeltavaa hoitaa ihoa tehohoidoilla kerran viikossa.
  Kuorintaa ei suositella tehtäväksi useammin eikä liioin syväpuhdistavia naamioita (liiallinen käyttö lisää talineritystä) mutta kosteuttavat tehohoidot ovat sallittuja useamminkin.
  Talvella kosteuttavaa naamiota olisi suositeltavaa käyttää 2 krt/vko varsinkin, jos ihosi on pintakuiva tai kuiva kuten useimmilla pohjoismaalaisilla on. Tähän voin heittää suosituksen halvasta mutta hyvästä kosteuttavasta naamiosta, jota voi käyttää yövoiteen tapaan jotta paras mahdollinen hoitavuus saavutetaan. Tämä tuote on Herbina Marja Spa, mansikkanektaria sisältävä naamio.  http://www.herbina.fi/herbina/sivu-kosteuttava-kasvonaamio

  Tehohoitotuotteissakin kalliimmat ovat tietysti parhaita, mutta halvemmillakin pärjää. Itse käytän pihistellessäni kuorintoihin Freeman -merkkisiä kuorintatuotteita, joita voin suositella. http://www.sunrisecosmetics.fi/freeman.htm
   
   
  Erilaiset seerumit ja tehohoidot ovat luxusta iholle, suosittelen käytettäväksi kerran viikossa. Jotkut kauneushoitolat myyvät pienikoisia (näytekokoisia) Biodroga -merkkisiä seerumeja jotka ovat todella edullisia ja riittävät muutamaan käyttökertaan. http://www.biodroga.fi/tuotteet/tuotelinjat/concentrates-ampullit/

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti